COMMON SERVICE CENTRE

เค•เคฎเคฐ เคœเคจ เคธुเคตिเคงा เค•ेंเคฆ्เคฐ เค•เคŸिเคฏा เค•เคฎ्เคฎू เคถाเคนเคœเคนाँเคชुเคฐ เค‰เคค्เคคเคฐ เคช्เคฐเคฆेเคถ เคญाเคฐเคค

เคจिเคฏเคฐ เคจूเคฐी เคœเคฎा เคฎเคธ्เคœिเคฆ E-MAIL- sherjsk.khan@outlook.com
WELCOME TO KAMAR JAN SUVIDHA KENDRA

๐Ÿ“– BEST CURRENT AFFAIRS of JUNE Month for All Upcoming Exams

 ๐Ÿ“– BEST CURRENT AFFAIRS of JUNE Month for All Upcoming Exams


#Bilingual 

1. The National e-Vidhan Application (NeVA) was inaugurated for which Legislative Assembly?
เคฐाเคท्เคŸ्เคฐीเคฏ เคˆ-เคตिเคงाเคจ เคเคช्เคฒीเค•ेเคถเคจ (NeVA) เค•ा เคถुเคญाเคฐंเคญ เค•िเคธ เคตिเคงाเคจเคธเคญा เค•े เคฒिเค เค•िเคฏा เค—เคฏा?
Answer: Puducherry Legislative Assembly.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคชुเคฆुเคšेเคฐी เคตिเคงाเคจเคธเคญा।

2. Which bank announced a $10 billion investment program for India’s urban infrastructure?
เคญाเคฐเคค เค•े เคถเคนเคฐी เคฌुเคจिเคฏाเคฆी เคขांเคšे เค•े เคฒिเค เค•िเคธ เคฌैंเค• เคจे 10 เค…เคฐเคฌ เคกॉเคฒเคฐ เค•ा เคจिเคตेเคถ เค•ाเคฐ्เคฏเค•्เคฐเคฎ เค˜ोเคทिเคค เค•िเคฏा?
Answer: Asian Development Bank (ADB).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคเคถिเคฏाเคˆ เคตिเค•ाเคธ เคฌैंเค• (ADB)।

3. Which organization will reduce National Polio Surveillance Network (NPSN) centres in India?
เคญाเคฐเคค เคฎें เค•ौเคจ เคธा เคธंเค—เค เคจ เคฐाเคท्เคŸ्เคฐीเคฏ เคชोเคฒिเคฏो เคจिเค—เคฐाเคจी เคจेเคŸเคตเคฐ्เค• (NPSN) เค•ेंเคฆ्เคฐों เค•ो เค•เคฎ เค•เคฐेเค—ा?
Answer: Government of India with WHO.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคญाเคฐเคค เคธเคฐเค•ाเคฐ เคเคตं WHO।

4. What is the GDP growth projection for India in FY26 by Nomura?
เคจोเคฎुเคฐा เคจे เคญाเคฐเคค เค•ी FY26 GDP เคตृเคฆ्เคงि เคฆเคฐ เค•िเคคเคจी เคฌเคคाเคˆ เคนै?
Answer: 6.2%.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 6.2%।

5. Which state started export of green vegetables through VEGFED?
เค•िเคธ เคฐाเคœ्เคฏ เคจे VEGFED เค•े เคฎाเคง्เคฏเคฎ เคธे เคนเคฐी เคธเคฌ्เคœ़िเคฏों เค•ा เคจिเคฐ्เคฏाเคค เคถुเคฐू เค•िเคฏा เคนै?
Answer: Bihar.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฌिเคนाเคฐ।

6. Who has been appointed Chairman of the Economic Advisory Council to PM (EAC-PM)?
เคช्เคฐเคงाเคจเคฎंเคค्เคฐी เค•ी เค†เคฐ्เคฅिเค• เคธเคฒाเคนเค•ाเคฐ เคชเคฐिเคทเคฆ (EAC-PM) เค•े เค…เคง्เคฏเค•्เคท เค•ौเคจ เคฌเคจे เคนैं?
Answer: S. Mahendra Dev.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคเคธ. เคฎเคนेเคจ्เคฆ्เคฐ เคฆेเคต।

7. Which portal was launched by the Ministry of Coal for coal workers' welfare?
เค•ोเคฏเคฒा เคฎंเคค्เคฐाเคฒเคฏ เคจे เค•ोเคฏเคฒा เค•เคฐ्เคฎिเคฏों เค•े เค•เคฒ्เคฏाเคฃ เค•े เคฒिเค เค•ौเคจ เคธा เคชोเคฐ्เคŸเคฒ เคฒॉเคจ्เคš เค•िเคฏा?
Answer: C CARES Version 2.0 Portal.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคธी-เค•ेเคฏเคฐ्เคธ เคตเคฐ्เคœ़เคจ 2.0 เคชोเคฐ्เคŸเคฒ।

8. India’s first Tri-Services All-Women Sailing Team completed an expedition to which country?
เคญाเคฐเคค เค•ी เคชเคนเคฒी เคค्เคฐि-เคธेเคตा เคฎเคนिเคฒा เคจौเค•ाเคฏเคจ เคŸीเคฎ เคจे เค•िเคธ เคฆेเคถ เคคเค• เค…เคญिเคฏाเคจ เคชूเคฐा เค•िเคฏा?
Answer: Seychelles.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคธेเคถेเคฒ्เคธ।

9. IIT Kharagpur developed which web app for green mobility?
เค†เคˆเค†เคˆเคŸी เค–เคก़เค—เคชुเคฐ เคจे เคนเคฐिเคค เค—เคคिเคถीเคฒเคคा เค•े เคฒिเค เค•ौเคจ เคธा เคตेเคฌ เคเคช เคตिเค•เคธिเคค เค•िเคฏा?
Answer: DRUM (Dynamic Route Planning for Urban Green Mobility).
เค‰เคค्เคคเคฐ: DRUM เคตेเคฌ เคเคช।

10. India was elected member of which UN organ for 2026–28?
เคญाเคฐเคค เค•ो 2026–28 เค•े เคฒिเค เคธंเคฏुเค•्เคค เคฐाเคท्เคŸ्เคฐ เค•े เค•िเคธ เค…ंเค— เค•ा เคธเคฆเคธ्เคฏ เคšुเคจा เค—เคฏा?
Answer: ECOSOC (Economic and Social Council).
เค‰เคค्เคคเคฐ: ECOSOC।

11. IISc developed a nanozyme to prevent abnormal blood clotting. It can help in which conditions?
เค†เคˆเค†เคˆเคเคธเคธी เค•ा เคจैเคจोเคœाเค‡เคฎ เค•िเคจ เคฐोเค—ों เคฎें เคธเคนाเคฏเค• เคนै?
Answer: Pulmonary Thromboembolism, COVID-related thrombosis.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคชเคฒ्เคฎोเคจเคฐी เคฅ्เคฐोเคฎ्เคฌोเคเคฎ्เคฌोเคฒिเคœ्เคฎ เค”เคฐ เค•ोเคตिเคก เคฅ्เคฐोเคฎ्เคฌोเคธिเคธ।

12. Who was appointed Director of PM’s Museum and Library (PMML)?
เคช्เคฐเคงाเคจเคฎंเคค्เคฐी เคธंเค—्เคฐเคนाเคฒเคฏ เคเคตं เคชुเคธ्เคคเค•ाเคฒเคฏ (PMML) เค•े เคจिเคฆेเคถเค• เค•ौเคจ เคฌเคจे เคนैं?
Answer: Ashwani Lohani.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค…เคถ्เคตिเคจी เคฒोเคนाเคจी।

13. Which summit was organized by NSEFI in New Delhi?
เคจเคˆ เคฆिเคฒ्เคฒी เคฎें NSEFI เคฆ्เคตाเคฐा เค•ौเคจ เคธा เคธเคฎ्เคฎेเคฒเคจ เค†เคฏोเคœिเคค เค•िเคฏा เค—เคฏा?
Answer: National Agro-RE Summit 2025.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฐाเคท्เคŸ्เคฐीเคฏ เค•ृเคทि-เคจเคตीเค•เคฐเคฃीเคฏ เคŠเคฐ्เคœा เคธเคฎ्เคฎेเคฒเคจ 2025।

14. Where has India’s first Variable Speed Pumped Storage Plant (PSP) started?
เคญाเคฐเคค เค•ा เคชเคนเคฒा เคตैเคฐिเคเคฌเคฒ เคธ्เคชीเคก เคชเคฎ्เคช्เคก เคธ्เคŸोเคฐेเคœ เคช्เคฒांเคŸ เค•เคนाँ เคถुเคฐू เคนुเค† เคนै?
Answer: Tehri, Uttarakhand.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคŸिเคนเคฐी, เค‰เคค्เคคเคฐाเค–ंเคก।

15. Who has been appointed Chancellor of Chanakya University, Bengaluru?
เคšाเคฃเค•्เคฏ เคตिเคถ्เคตเคตिเคฆ्เคฏाเคฒเคฏ, เคฌेंเค—เคฒुเคฐु เค•े เค•ुเคฒाเคงिเคชเคคि เค•ौเคจ เคฌเคจे เคนैं?
Answer: S. Somanath.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคเคธ. เคธोเคฎเคจाเคฅ।

16. Waste Picker Enumeration App was launched under which scheme?
เคตेเคธ्เคŸ เคชिเค•เคฐ เคเคจ्‍เคฏूเคฎเคฐेเคถเคจ เคเคช เค•िเคธ เคฏोเคœเคจा เค•े เค…ंเคคเคฐ्เค—เคค เคฒॉเคจ्เคš เค•िเคฏा เค—เคฏा?
Answer: NAMASTE Scheme.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคจเคฎเคธ्เคคे เคฏोเคœเคจा।

17. Which Census will include caste-based enumeration for the first time?
เค•िเคธ เคœเคจเค—เคฃเคจा เคฎें เคชเคนเคฒी เคฌाเคฐ เคœाเคคि เค†เคงाเคฐिเคค เค—เคฃเคจा เคนोเค—ी?
Answer: 2027 Population Census.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 2027 เค•ी เคœเคจเค—เคฃเคจा।

18. Who received the ‘Most Impactful Environmentalist’ award on World Environment Day 2025?
เคตिเคถ्เคต เคชเคฐ्เคฏाเคตเคฐเคฃ เคฆिเคตเคธ 2025 เคชเคฐ 'เคธเคฌเคธे เคช्เคฐเคญाเคตเคถाเคฒी เคชเคฐ्เคฏाเคตเคฐเคฃเคตिเคฆ्' เคชुเคฐเคธ्เค•ाเคฐ เค•िเคธे เคฎिเคฒा?
Answer: Acharya Prashant.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค†เคšाเคฐ्เคฏ เคช्เคฐเคถांเคค।

19. Who won the Norway Chess 2025 tournament?
เคจॉเคฐ्เคตे เคถเคคเคฐंเคœ 2025 เค•ा เค–िเคคाเคฌ เค•िเคธเคจे เคœीเคคा?
Answer: Magnus Carlsen.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฎैเค—्เคจเคธ เค•ाเคฐ्เคฒเคธเคจ।

20. Where was the 4th India-Central Asia Dialogue held?
เคญाเคฐเคค-เคฎเคง्เคฏ เคเคถिเคฏा เคธंเคตाเคฆ เค•ा เคšौเคฅा เคธंเคธ्เค•เคฐเคฃ เค•เคนाँ เคนुเค†?
Answer: New Delhi.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคจเคˆ เคฆिเคฒ्เคฒी।
> Current Affairs: 21. Starlink (SpaceX) got approval from which department for satellite internet in India?
เคญाเคฐเคค เคฎें เคธैเคŸेเคฒाเค‡เคŸ เค‡ंเคŸเคฐเคจेเคŸ เค•े เคฒिเค เคธ्เคŸाเคฐเคฒिंเค• เค•ो เค•िเคธ เคตिเคญाเค— เคธे เคฎंเคœूเคฐी เคฎिเคฒी?
Answer: DoT (Department of Telecommunications).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฆूเคฐเคธंเคšाเคฐ เคตिเคญाเค—।

22. Which portal was launched to modernize management of Waqf properties?
เคตเค•्เคซ เคธंเคชเคค्เคคिเคฏों เค•े เคช्เคฐเคฌंเคงเคจ เค•ो เค†เคงुเคจिเค• เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค เค•ौเคจ เคธा เคชोเคฐ्เคŸเคฒ เคฒॉเคจ्เคš เคนुเค†?
Answer: UMEED Central Portal.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค‰เคฎ्เคฎीเคฆ เคชोเคฐ्เคŸเคฒ।

23. What is RBI’s GDP growth projection for India in FY 2025–26?
เค†เคฐเคฌीเค†เคˆ เคจे 2025–26 เคฎें เคญाเคฐเคค เค•ी GDP เคตृเคฆ्เคงि เคฆเคฐ เค•िเคคเคจी เค…เคจुเคฎाเคจिเคค เค•ी เคนै?
Answer: 6.5%.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 6.5%।

24. India-England Test series renamed as?
เคญाเคฐเคค-เค‡ंเค—्เคฒैंเคก เคŸेเคธ्เคŸ เคถ्เคฐृंเค–เคฒा เค•ा เคจเคฏा เคจाเคฎ เค•्เคฏा เคฐเค–ा เค—เคฏा?
Answer: Anderson-Tendulkar Trophy.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคंเคกเคฐเคธเคจ-เคคेंเคฆुเคฒเค•เคฐ เคŸ्เคฐॉเคซी।

25. Tenure of non-permanent UNSC members is how many years?
เคธंเคฏुเค•्เคค เคฐाเคท्เคŸ्เคฐ เคธुเคฐเค•्เคทा เคชเคฐिเคทเคฆ (UNSC) เค•े เค…เคธ्เคฅाเคฏी เคธเคฆเคธ्เคฏों เค•ा เค•ाเคฐ्เคฏเค•ाเคฒ เค•िเคคเคจे เคตเคฐ्เคทों เค•ा เคนोเคคा เคนै?
Answer: 2 years.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 2 เคตเคฐ्เคท।

26. Indian Coast Guard inaugurated a new jetty at which port?
เคญाเคฐเคคीเคฏ เคคเคŸเคฐเค•्เคทเค• เคฌเคฒ เคจे เคจเคฏा เคœेเคŸ्เคŸी เค•เคนाँ เคถुเคฐू เค•िเคฏा?
Answer: Vizhinjam Port, Kerala.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคตिเคœिเคจเคœाเคฎ เคฌंเคฆเคฐเค—ाเคน, เค•ेเคฐเคฒ।

27. Which conclave was organized by SAIL in Durgapur?
เคฆुเคฐ्เค—ाเคชुเคฐ เคฎें SAIL เคจे เค•ौเคจ เคธा เคธเคฎ्เคฎेเคฒเคจ เค†เคฏोเคœिเคค เค•िเคฏा?
Answer: Defence Customer Conclave 2025.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฐเค•्เคทा เค—्เคฐाเคนเค• เคธเคฎ्เคฎेเคฒเคจ 2025।

28. IIT Delhi launched which new undergraduate course?
เค†เคˆเค†เคˆเคŸी เคฆिเคฒ्เคฒी เคจे เค•ौเคจ เคธा เคจเคฏा เคธ्เคจाเคคเค• เค•ोเคฐ्เคธ เคฒॉเคจ्เคš เค•िเคฏा?
Answer: B.Tech in Design.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฌी.เคŸेเค• เค‡เคจ เคกिเคœ़ाเค‡เคจ।

29. Which campaign was launched by Rajasthan CM on World Environment Day?
เคตिเคถ्เคต เคชเคฐ्เคฏाเคตเคฐเคฃ เคฆिเคตเคธ เคชเคฐ เคฐाเคœเคธ्เคฅाเคจ เคธीเคเคฎ เคจे เค•ौเคจ เคธा เค…เคญिเคฏाเคจ เคถुเคฐू เค•िเคฏा?
Answer: Vande Ganga Campaign.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคตंเคฆे เค—ंเค—ा เค…เคญिเคฏाเคจ।

30. India ranked at what position in Global Gender Gap Index 2025?
เค—्เคฒोเคฌเคฒ เคœेंเคกเคฐ เค—ैเคช เค‡ंเคกेเค•्เคธ 2025 เคฎें เคญाเคฐเคค เค•ा เคธ्เคฅाเคจ เค•ौเคจ เคธा เคนै?
Answer: 131st.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 131เคตाँ।

31. What was the theme of the 10th NITI Aayog Governing Council meeting?
10เคตीं เคจीเคคि เค†เคฏोเค— เคธंเคšाเคฒเคจ เคชเคฐिเคทเคฆ เค•ी เคฌैเค เค• เค•ा เคตिเคทเคฏ เค•्เคฏा เคฅा?
Answer: Viksit Rajya for Viksit Bharat
@2047.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคตिเค•เคธिเคค เคฐाเคœ्เคฏ – เคตिเค•เคธिเคค เคญाเคฐเคค
@2047

32. Which state gave maximum responses in ‘Jan Man Survey’ on NaMo App?
เคจเคฎो เคเคช เคชเคฐ 'เคœเคจ เคฎเคจ เคธเคฐ्เคตेเค•्เคทเคฃ' เคฎें เคธเคฐ्เคตाเคงिเค• เค‰เคค्เคคเคฐ เค•िเคธ เคฐाเคœ्เคฏ เคธे เค†เค?
Answer: Uttar Pradesh (1,41,150 responses).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค‰เคค्เคคเคฐ เคช्เคฐเคฆेเคถ।

33. ‘Tiger Claw 2025’ Joint Military Exercise was held between which countries?
‘เคŸाเค‡เค—เคฐ เค•्เคฒॉ 2025’ เคธंเคฏुเค•्เคค เคธैเคจ्เคฏ เค…เคญ्เคฏाเคธ เค•िเคจ เคฆेเคถों เค•े เคฌीเคš เคนुเค†?
Answer: India & USA (Special Forces).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคญाเคฐเคค เค”เคฐ เค…เคฎेเคฐिเค•ा।

34. Who won gold in 10 km racewalk at Austrian Championships 2025?
เค‘เคธ्เคŸ्เคฐिเคฏเคจ เคšैंเคชिเคฏเคจเคถिเคช 2025 เคฎें 10 เค•िเคฎी เคฐेเคธเคตॉเค• เคฎें เคธ्เคตเคฐ्เคฃ เค•िเคธเคจे เคœीเคคा?
Answer: Priyanka Goswami.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคช्เคฐिเคฏंเค•ा เค—ोเคธ्เคตाเคฎी।

35. Which continent has maximum child labour cases globally?
เคตैเคถ्เคตिเค• เคธ्เคคเคฐ เคชเคฐ เคธเคฌเคธे เค…เคงिเค• เคฌाเคฒ เคถ्เคฐเคฎिเค• เค•िเคธ เคฎเคนाเคฆ्เคตीเคช เคฎें เคนैं?
Answer: Africa (72 million, 20%).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค…เคซ्เคฐीเค•ा।

36. India participated in ‘Khan Quest 2025’ military exercise in which country?
เคญाเคฐเคค เคจे 'เค–ाเคจ เค•्เคตेเคธ्เคŸ 2025' เคธैเคจ्เคฏ เค…เคญ्เคฏाเคธ เค•िเคธ เคฆेเคถ เคฎें เค•िเคฏा?
Answer: Mongolia (Ulaanbaatar).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฎंเค—ोเคฒिเคฏा (เค‰เคฒाเคจเคฌเคŸाเคฐ)।

37. RBI reduced qualifying asset threshold for NBFC-MFIs to what %?
RBI เคจे NBFC-MFIs เค•ी เค•्เคตाเคฒिเคซाเค‡ंเค— เคเคธेเคŸ เคฅ्เคฐेเคถोเคฒ्เคก เค•िเคคเคจे % เค•ी?
Answer: 60% (earlier 75%).
เค‰เคค्เคคเคฐ: 60%।

38. How much of MGNREGA budget can be used in first half FY 2025–26?
เคฎเคจเคฐेเค—ा เคฌเคœเคŸ เค•ा เค•िเคคเคจा เคนिเคธ्เคธा FY 2025–26 เค•ी เคชเคนเคฒी เค›เคฎाเคนी เคฎें เค‰เคชเคฏोเค— เค•िเคฏा เคœा เคธเค•เคคा เคนै?
Answer: 60%.
เค‰เคค्เคคเคฐ: 60%।

39. India’s first Vistadome Jungle Safari train launched in which state?
เคญाเคฐเคค เค•ी เคชเคนเคฒी เคตिเคธ्เคคाเคกोเคฎ เคœंเค—เคฒ เคธเคซाเคฐी เคŸ्เคฐेเคจ เค•िเคธ เคฐाเคœ्เคฏ เคฎें เคถुเคฐू เคนुเคˆ?
Answer: Uttar Pradesh (Dudhwa–Katarniaghat).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค‰เคค्เคคเคฐ เคช्เคฐเคฆेเคถ।

40. ICGEB meeting 2025 was held in which city?
ICGEB เคฌैเค เค• 2025 เค•िเคธ เคถเคนเคฐ เคฎें เคนुเคˆ?
Answer: New Delhi.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคจเคˆ เคฆिเคฒ्เคฒी।

41. Cabinet approved railway doubling of which two routes?
เค•ैเคฌिเคจेเคŸ เคจे เค•िเคจ เคฆो เคฎाเคฐ्เค—ों เค•े เคฐेเคฒเคตे เคฆोเคนเคฐीเค•เคฐเคฃ เค•ो เคฎंเคœूเคฐी เคฆी?
Answer: Koderma–Barkakana (Jharkhand), Ballari–Chikjajur (Karnataka-AP).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เค•ोเคกเคฐเคฎा–เคฌเคฐเค•ाเค•ाเคจा เคต เคฌเคฒ्เคฒाเคฐी–เคšिเค•เคœाเคœूเคฐ।
42. Dassault Aviation partnered with Tata Advanced Systems for which aircraft?
เคฆเคธॉเคฒ्เคŸ เคเคตिเคเคถเคจ เคจे เคŸाเคŸा เคเคกเคตांเคธ्เคก เคธिเคธ्เคŸเคฎ्เคธ เค•े เคธाเคฅ เค•िเคธ เคตिเคฎाเคจ เค•े เคฒिเค เคธाเคेเคฆाเคฐी เค•ी?
Answer: Rafale fighter jet fuselage manufacturing.
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคฐाเคซेเคฒ เคซाเค‡เคŸเคฐ เคœेเคŸ เค•ा เคขांเคšा เคจिเคฐ्เคฎाเคฃ।

43. Basic Customs Duty on imported crude edible oils reduced to what %?
เค†เคฏाเคคिเคค เค•เคš्เคšे เค–ाเคฆ्เคฏ เคคेเคฒ เคชเคฐ เคฎूเคฒ เคธीเคฎा เคถुเคฒ्เค• เค•िเคคเคจे % เค•िเคฏा เค—เคฏा?
Answer: 10% (earlier 20%).
เค‰เคค्เคคเคฐ: 10%।

44. Who has been appointed Chairman of Fertiliser Association of India (FAI)?
เคซเคฐ्เคŸिเคฒाเค‡เคœเคฐ เคเคธोเคธिเคเคถเคจ เค‘เคซ เค‡ंเคกिเคฏा (FAI) เค•े เคจเค เค…เคง्เคฏเค•्เคท เค•ौเคจ เคฌเคจे เคนैं?
Answer: Sailesh C. Mehta (MD, Deepak Fertilizers).
เค‰เคค्เคคเคฐ: เคถैเคฒेเคถ เคธी. เคฎेเคนเคคा।
Share:

No comments:

Post a Comment

เค…เคชเคจा เคธुเคाเคต เคฆเคฐ्เคœ เค•เคฐें l Please Enter Suggestion

Search This Blog

Contact Form

Name

Email *

Message *